Beden Dili – Halin İlmi
Musa GÜNAY
01.02.2013 13:48:37
Okumak için tıklayınız

 


Zenginlik İle İmtihan
Necati KARAMAN
07.01.2013 12:02:32
Okumak için tıklayınız

 


Hadisler Işığında İnsan İl
Gencay ÇOŞKUN
03.01.2013 15:44:27
Okumak için tıklayınız

 


EHLİBEYT SEVGİSİ
Sır ve Hikmetten
04.12.2012 13:34:49
Okumak için tıklayınız

 


Müslüman Kimliğimiz ve İslam
Halil İbrahim DELEN
30.11.2012 11:12:49
Okumak için tıklayınız

 


MERHABA
Baki AYDIN
28.11.2012 11:39:11
Okumak için tıklayınız


 

"MUTLU OLMAK İSTEYEN ADAM"
Laurent Gounelle
112


  Laurent Gounelle’in ikinci romanı “Mutlu Olmak İsteyen Adam” Kasım ayında Pegasus Yayınları’ndan çıktı. İlk romanı “Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer” Türkiye’de halen en çok satan romanlar listesinde yer alan yazar, yeni romanında okuyuculara inandıklarımız gerçekliğimiz olabilir diye seslenerek kışkırtıyor. Yazar, insanın her zaman bir tercih yaparak diğer şeyden vazgeçme hakkının olduğunu ve körü körüne inandıklarının kölesi olmaması gerektiğini vurgulayarak herkesi kendisini sorgulamaya çağırıyor.

Romanda Bali’de tatilde olan Julian’ın fiziki hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde şöhretini duyduğu bir şifacıya görünmeden ülkesine dönmek istememesi ve tek sorunu olan mutlu olamamaya bir çare araması anlatılmaktadır. Ayrıca insanın kararlarını kendisinin alması gerektiği, başkasının ne düşündüğünün çok fazla önemli olmadığı ve bir işe girişeceği sırada cesaretini kıracağını hissettiği kişilerden ne pahasına olursa olsun uzak durması gerektiği anlatılıyor. Kendisini ilgilendiren alanda yalnızca işin erbabı olan kişilerle konuşması tavsiye ediliyor.

İnsanın isteklerinin sonsuz olduğu ve hiçbir zaman doyuma ulaşmayacağı vurgulanan romanda bir şeye karşı beklenti içinde olmanın ona ulaşmaktan daha neşe verici olduğu örneklerle gösteriliyor. İnsanın kendi değerlerine uygun işler yapması ve yaptığı iş ne olursa olsun elinden gelenin en iyisini ortaya koyması gerektiğinin kişinin gerçek mutluluğu yakalaması için vazgeçilmez unsurlar olduğu anlatılıyor.

Kendimizi nasıl görürsek, başkasının da bizi öyle göreceği, yaşadığımız her şeyin kökeninde aslında inandığımız şeyin olduğu farklı örneklerden yola çıkarak roman kahramanına keşfettiriliyor. Sonuçta bilge şifacı Julian’a kendini keşfettirerek ve kendisini mutlu olmaktan alıkoyan şeylerden kurtulmasını öğreterek ona mutluluğun kapılarını açıyor.

Baki Aydın







             
  "Allah Teâlâ sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil, kalblerinize bakar." Müslim, Birr 33   Namaz Vakitleri Yakında Yayımlanacaktır.   İletişim Bilgileri
E mail : sirvehikmet@gmail.com